Våren 2016 öppnade Design Lab S en pop up store i Skärholmens centrum. I butiken fanns produkter som vanligtvis inte gick inte att köpa, såsom ljushastighet, oro, liv eller besvikelse. Butiken tog inte emot vanlig pengar som betalningsmedel.

Bakom konceptet stod Design Lab S.

”Man glömmer ibland att det finns saker som inte går att köpa. På Design Lab S har vi undersökt vad värde och transaktion betyder idag. Våra kollegor har hittat smarta lösningar kring ett av vår tids mest komplexa frågan: vad är konsumtion? Kan man vara rik utan pengar? Vi öppnar nu en butik där alla kan köpa något och betala på sitt sätt.” Samir Alj Fält, konstnärlig ledare.

Design Lab S är en kollektiv designstudio i Skärholmen som undersöker designprocessen, material, estetik och frågeställningar genom praktiskt skapande. Våren 2016 öppnade studion en pop up store i Skärholmens centrum. Butikens koncept och produkterna har tagits fram av professionella designer och barn mellan 9-13 år.

”Människor köper så mycket konstiga saker hela tiden, och många är beredda att köpa vad som helst. Och ofta blir de besvikna efteråt. Här vet man det från första början, vi håller det vi lovar.” säger Alicia Donat, verksamhetsledare på Design Lab S.

I butiken fanns produkter som vanligtvis går inte att köpa. Sortimentet består av t.ex kärlek, besvikelse, naturen eller världen. Pengar godtas ej som betalningsmedel. I butiken gick det att betala med idéer, hemligheter eller känslor. En specialdesignad kassaapparat möjliggör transaktionerna.

Butiken blev nominerad till Svenska Designpriset 2016 och fick Design S hederspriset.
Pop Up butiken var öppet under en begränsad period, kontakta oss om du vill veta mer.