“It all feels like some kind of parallel universe, a world enclosed in a shipping container, complete with its own laws, its own points of reference, and its own perspective. A Matrix-like creativity catalyst” Natalia Ros – FATHERS

Tänkt dig att du är en del av något stort. Större än din familj, din gata du bor på eller den stad du lever i. Vi skapar och formar vår värld omkring oss med tankar, idéer och drömmar.

I Design Arkiv S sparas några av de tankar, idéer och drömmar, testade, byggda och designade av oss… barn från Skärholmen. De sparas här för att de tillsammans berättar om vilka vi är. I vårt mobila arkiv behöver man inte kunna läsa eller skriva, men man måste göra val. Välja färg, form och material precis som när man designar något nytt.

Design Arkiv S tar på allvar estetiska uttryck och artefakter som sällan återfinns på design samlingar. Vårt arkiv är en samling artefakter som tillsammans berättar om ett unikt kulturarv och utmanar vad ett museum är och hur användandet av ett museum kan se ut. Arkivet handlar också om serendipitet och vad som händer när en hittar något en inte visste fanns.

Boka en visning eller boka hela arkivet: [email protected]